Τραυματισμοί στην καλαθοσφαίριση

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3292270 65 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-03-10
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
ΡΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αποστολίδης Νικόλαος, Καθηγητής, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Τραυματισμοί στην καλαθοσφαίριση
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Τραυματισμοί στην καλαθοσφαίριση
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν να διαπιστώσει, μέσω έρευνας, ποιοι τραυματισμοί είναι οι πιο συνηθισμένοι μεταξύ των καλαθοσφαιριστών σε διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων και ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα, σκοπός ήταν να διαπιστωθούν και οι αιτίες αυτών των τραυματισμών.
Μέθοδοι: Πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά "καλαθοσφαίριση", "τραυματισμοί", "τραυματισμός", "πόνος" και σε συνδυασμό με "ώμος", "πλάτη", "οσφυϊκή χώρα", "γόνατο" ή "ισχίο". Δεν τέθηκε όριο για την χρονολογία στις δημοσιευμένες δημοσιεύσεις. Η αναζήτηση πραγματοποιήθηκε στις μηχανές αναζήτησης PubMed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez), Google Scholar (http://scholar.google.com) και Ovid (http://www.ovid.com). Εξετάσθηκε κάθε περίληψη άρθρου που έχει δημοσιευθεί σε περιοδικό με κριτές. Εάν η περίληψη δεν είναι διαθέσιμη, το άρθρο εξαιρέθηκε. Αποκλείστηκαν οι μελέτες περίπτωσης, και οι επιστολές, ενώ συμπεριλήφθηκαν όλες οι προοπτικές και αναδρομικές μελέτες. Το πλήρες κείμενο όπου ήταν προσβάσιμο και, όπου το πλήρες κείμενο δεν ήταν διαθέσιμο ηλεκτρονικά, αναζητήθηκε το άρθρο. Όλα τα άρθρα που επιλέχθηκαν με αυτόν τον τρόπο μελετήθηκαν στη συνέχεια για να εκτιμηθούν οι ομοιότητες στη συχνότητα των τραυματισμών, τα κλινικά ευρήματα, την απεικόνιση, τον κίνδυνο παραγόντων και των μεθόδων και αποτελεσμάτων αποκατάστασης.
Αποτελέσματα-Συμπεράσματα: Το συμπέρασμα της παρούσας διατριβής βασίστηκε στα αποτελέσματα της έρευνας. Με βάση τα επιστημονικά άρθρα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα που συμβαίνουν οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί και στο ποια είναι η αιτία αυτών των τραυματισμών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
γόνατο, αστράγαλος, ισχίο, πόνος
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
76
Αριθμός σελίδων:
42
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.pdf (702 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο