Παραγωγή Αφρώδους Οίνου με Χρήση Ακινητοποιημένων Ζυμών Προεγκλιματισμένων σε κανονικές συνθήκες και σε συνθήλες ωσμοτικού στρες

Διπλωματική Εργασία uoadl:1319316 372 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-10-11
Έτος εκπόνησης:
2016
Συγγραφέας:
Αγναντής Παναγιώτης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μαρία Λιούνη Αναπλ. Καθηγήτρια
Πρωτότυπος Τίτλος:
Παραγωγή Αφρώδους Οίνου με Χρήση Ακινητοποιημένων Ζυμών Προεγκλιματισμένων σε κανονικές συνθήκες και σε συνθήλες ωσμοτικού στρες
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Foam Wine Production Using Immobilized Yeast Pre in normal and synthiles osmotic stress
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε η ακινητοποίηση ζυμομυκήτων σε σφαιρίδια
αλγινικού ασβεστίου διπλής στιβάδας για την παραγωγή αφρώδη οίνου σε κανονικές
συνθήκες και σε συνθήκες ωσμοτικού stress. Γνωρίζοντας τις συμβατικές μεθόδους
παραγωγής αφρωδών οίνων, τους αφρώδεις οίνους σαν ποτό καθώς και τις τεχνικές
ακινητοποίησης πειραματιστήκαμε γύρω από την μέθοδο παραγωγής τους . Για αυτό
το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν ζυμομύκητες ανεπτυγμένοι σε κανονικές αλλά και σε
συνθήκες ωσμοτικού στρες και αξιολογήθηκαν διαφορετικοί τύποι αλγινικών
νατρίων. Επίσης έγινε ενδελεχής ανάλυση των αποτελεσμάτων συγκρίνοντας την
πορεία της ζύμωσης σε κανονικές συνθήκες και συνθήκες ωσμοτικού στρες παρουσίας
χλωριούχου νατρίου.
Λέξεις-κλειδιά:
Ακινητοποίηση, Άλγινικό, Ωσμοτικό Στρες, Ζυμομύκητες, Οίνος
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
119
Αριθμός σελίδων:
125